Knekkebrød med surdeig. Så godt, så sunt og med masse god fiber for fordøyelsen. Det trenger vi nå etter jul.
- 90 gr sesamfrø
- 90 gr linfrø
- 100 gr gresskarkjerner
- 100 gr solsikkekjerner
- 700 gr lunka vann
- 200 gr surdeigsstarter matet og klar til bruk
- 3 ss honning
- 1/2 ts salt
- 100 gr havregryn
- Litt flaksalt
- Mat starteren slik at du får 200 gr til å bake med.
- Bland sammen vann og frø, og la stå over natt/ eller til starteren er bakeklar.
- Bland sammen frø, starter, honning og salt.
- Fordel på to bakebrett.
- Strø over flaksalt og evt litt sesamfrø.
- Stek på varmluft 150 grader i 15 minutt. Del opp i passende ruter og sett tilbake i ovnen i 30 minutt. Ta deretter brettene ut, del opp knekkebrød og snu de opp ned. Tørk videre i ovnen på 100 grader til de er sprø og tørre.