You are currently viewing Knekkebrød

Knekkebrød

Knekkebrød med surdeig. Så godt, så sunt og med masse god fiber for fordøyelsen. Det trenger vi nå etter jul.

  • 90 gr sesamfrø
  • 90 gr linfrø
  • 100 gr gresskarkjerner
  • 100 gr solsikkekjerner
  • 700 gr lunka vann
  • 200 gr surdeigsstarter matet og klar til bruk
  • 3 ss honning
  • 1/2 ts salt
  • 100 gr havregryn
  • Litt flaksalt
  1. Mat starteren slik at du får 200 gr til å bake med.
  2. Bland sammen vann og frø, og la stå over natt/ eller til starteren er bakeklar.
  3. Bland sammen frø, starter, honning og salt.
  4. Fordel på to bakebrett.
  5. Strø over flaksalt og evt litt sesamfrø.
  6. Stek på varmluft 150 grader i 15 minutt. Del opp i passende ruter og sett tilbake i ovnen i 30 minutt. Ta deretter brettene ut, del opp knekkebrød og snu de opp ned. Tørk videre i ovnen på 100 grader til de er sprø og tørre.

Legg igjen en kommentar