Oppskriften passer til ca 16 pølse eller burgerbrød.
- 210 gr starter klar til bruk
- 410 gr vann
- 100 gr fin sammalt hvete
- 680 gr siktet hvete
- 1 stort egg
- 35 gr sukker
- 15 gr salt
- 75 gr smør
- Del smøret i terninger og sett på benken
- Ha alt utenom smør i en bolle og elt sammen ved hjelp av en kjøkkenmaskin til deigen har blandet seg, ca 4-5 minutt på lav hastighet. La deigen hvile 10 minutter før du elter inn smøret.
- La deigen hvile 30 minutt og utfør deretter en laminering av deigen. Spray vann på benken, strekk deigen ut fra midten og utover uten at den går i stykker. Brett den sammen og legg den i en glassform med lokk.
- Deigen skal heve i glassformen totalt 2 timer. Du utfører coil fold hver halvtime (3 ganger totalt)
- La deigen hvile 1,5 time i kjøleskapet
- Form pølse eller burgerbrød og sett på stekebrett. Dekk med folie og la heve i 3 timer.
- Visp sammen ett egg og 1 ss melk. Pensle brødene og dryss på sesamfrø dersom du ønsker det.
- Stekes i ovnen på 175 grader ca 25 minutt, eller til de er gylden brune.