You are currently viewing Heilt spesiell`s Pølse og burgerbrød

Heilt spesiell`s Pølse og burgerbrød

Oppskriften passer til ca 16 pølse eller burgerbrød.

  • 210 gr starter klar til bruk
  • 410 gr vann
  • 100 gr fin sammalt hvete
  • 680 gr siktet hvete
  • 1 stort egg
  • 35 gr sukker
  • 15 gr salt
  • 75 gr smør
  1. Del smøret i terninger og sett på benken
  2. Ha alt utenom smør i en bolle og elt sammen ved hjelp av en kjøkkenmaskin til deigen har blandet seg, ca 4-5 minutt på lav hastighet. La deigen hvile 10 minutter før du elter inn smøret.
  3. La deigen hvile 30 minutt og utfør deretter en laminering av deigen. Spray vann på benken, strekk deigen ut fra midten og utover uten at den går i stykker. Brett den sammen og legg den i en glassform med lokk.
  4. Deigen skal heve i glassformen totalt 2 timer. Du utfører coil fold hver halvtime (3 ganger totalt)
  5. La deigen hvile 1,5 time i kjøleskapet
  6. Form pølse eller burgerbrød og sett på stekebrett. Dekk med folie og la heve i 3 timer.
  7. Visp sammen ett egg og 1 ss melk. Pensle brødene og dryss på sesamfrø dersom du ønsker det.
  8. Stekes i ovnen på 175 grader ca 25 minutt, eller til de er gylden brune.

Legg igjen en kommentar