Ca 18 stk
- 900 gr hvetemel
- 530 gr melk
- 160 gr sukker
- 200 gr starter av surdeig matet og klar til bruk
- 3 ts kardemomme
- 1 ts salt
- 150 gr smør
Fyll:
- 110 gr smør
- 80 gr sukker
- 1,5 ss kanel
- Mat starteren med like deler hvetemel, vann og sukker. La starteren minst doble seg før den brukes.
- Alt utenom smør eltes ca 20 minutt i maskin.
- Ha i smør i tynne skiver, og elt videre til alt er godt blandet.
- La deigen hvile i bollen i 2 timer med 1-2 brettinger innimellom.
- Sett deigen i kjøleskap 2-6 timer alt etter hva som passer inn i planen din.
- Lag fyllet ved å smelte smør og blande inn sukker og kanel. La avkjøle i romtemperatur til det skal brukes.
- Ta deigen ut fra kjøleskap en time før du skal bake. Bak kanelknuter eller kanelsnurrer og sett på bakebrett under plast. La heve i romtemperatur over natten.
- Stekes på 220 grader til de har ønsket farge. Pensle med sukkervann straks de er ute av ovnen.