You are currently viewing «Surdeigsnurrer»

«Surdeigsnurrer»

Ca 18 stk 

  • 900 gr hvetemel 
  • 530 gr melk 
  • 160 gr sukker 
  • 200 gr starter av surdeig matet og klar til bruk
  • 3 ts kardemomme 
  • 1 ts salt 
  • 150 gr smør 

Fyll: 

  • 110 gr smør 
  • 80 gr sukker
  • 1,5 ss kanel 
  1. Mat starteren  med like deler hvetemel, vann og sukker. La starteren minst doble seg før den brukes.
  2. Alt utenom smør eltes ca 20 minutt i maskin. 
  3. Ha i smør i tynne skiver,  og elt videre til alt er godt blandet. 
  4. La deigen hvile i bollen i 2 timer med 1-2 brettinger innimellom. 
  5. Sett deigen i kjøleskap 2-6 timer alt etter hva som passer inn i planen din. 
  6. Lag fyllet ved å smelte smør og blande inn sukker og kanel. La avkjøle i romtemperatur til det skal brukes. 
  7. Ta deigen ut fra kjøleskap en time før du skal bake. Bak kanelknuter eller kanelsnurrer og sett på bakebrett under plast. La heve i romtemperatur over natten. 
  8. Stekes på 220 grader til de har ønsket farge. Pensle med sukkervann straks de er ute av ovnen.

Legg igjen en kommentar